Fly en Drive Quintas van Madeira Afbeelding Fly en Drive Quintas van Madeira
Fly en Drive Quintas van Madeira ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Madeira

Fly en Drive Quintas van Madeira

***

plane hotel car


8 Dagen

Deze zeer bijzondere Fly & Drive neemt u mee naar schitterende plaatsen, prachtige natuur en originele accommodaties in Madeira. U verblijft in zogenoemde quintaas, een landgoed of landhuis met unieke sfeer, maar bovenal met persoonlijke service en een uitstekende keuken.



Dag 1-3:Canical
Na aankomst op de luchthaven van Madeira neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u vervolgens richting Canical. Het dorp ligt in het zuidoosten van Madeira en is een van de oudste religieuze dorpen van het eiland. Hier maakt u direct kennis met het echte Madeira. Struin naar het prachtige centrum met smalle straatjes en rijke historie. U vindt gezellige restaurants, barretjes en knusse winkeltjes. Vergeet niet de schitterende kerk te bezoeken.
De omgeving van Canical wordt gekenmerkt door rijke historie en groene natuur. U vindt er het standbeeld van Jezus Christus, de kapel ter ere van Maria, landhuizen, forten en de spetterende fonteinen van Canical. Naast het dorp ligt Canico Baixo, een badplaats omgeven voor prachtige flora en fauna. Canical is een geliefde spot voor watersportliefhebbers, met name kitesurfers vinden al jarenlang hun weg naar het strand van Canical. Hier kan het hele jaar door gesurft worden.

U overnacht de eerste 2 nachten in Hotel Quinta do Lorde of gelijkwaardig en verblijft op basis van Logies & Ontbijt. Deze vrij nieuwe Quinta, gebouwd als een soort dorpje in het zuidoosten van Madeira is een prima plek om lekker bij te komen en te genieten van de zon en de zee.

Canical
Canical ligt in het oostelijke deel van het eiland Madeira; een klein vissersdorp dat ooit het centrum van de walvisindustrie uitmaakte, tot in 1982. Canical heeft een walvismuseum hier kunt u vele artefacten vinden, een levensgroot walvismodel, fotoas en nog veel meer. Canical is gemakkelijk te bereiken vanuit de stad Machico, via de nieuwe snelweg of de oude weg van Pico do Facho, waar u op een kalmer tempo van het prachtige landschap kunt genieten.


Dag 3-6:Jardim da Serra
Via de zuidkust reist u naar het binnenland van Madeira met uw eindbestemming het dorp Jardim da Serra. Het dorp kenmerkt zich door rust, ruimte en de prachtige natuur. Dit is de ideale plek voor wandelliefhebbers en rustzoekende vakantiegangers. Jardim da Serra ligt in het belangrijkste wijngebied van Madeira en wij raden u zeker aan om onder genot van een goed glas wijn te genieten van de adembenemende uitzichten die het dorp u biedt. Jardim da Serra is een traditioneel dorp met enkele winkels en bars. Kom helemaal tot rust in deze ontspannende omgeving!

U overnacht 3 nachten in Hotel Quinta da Serra of gelijkwaardig en verblijft op basis van Logies & Ontbijt. Deze comfortabele Quinta ligt prachtig in de bergen omgeven door veel groen, bloemen , planten en een zeer goede keuken waar veelvuldig met eigen biologische producten wordt gewerkt.


Dag 6-8:
Funchal
Na een aantal dagen rust bent u wellicht toe aan meer drukte. U rijdt met uw huurauto naar de levendige stad Funchal, gelegen in het zuiden van Madeira. In de hoofdstad slentert u door de pittoreske smalle straatjes en de talloze winkeltjes, bezoekt u de kathedraal of proeft u de gezellige sfeer op een van de vele markten. Met wat mazzel kijkt u uw ogen uit op het bekende bloemenfestival of feest u mee tijdens de jaarlijkse carnaval.

Een unieke beleving is Funchal vanuit de lucht: vanaf het centrum reist u met de kabelbaan naar de trekpleister Monte. Het uitzicht over het groene Funchal vanuit de kabelbaan is fantastisch en eenmaal aangekomen bij Monte geniet u tevens van een prachtig uitzicht over de baai van de hoofdstad. Vanuit Monte bezoekt u gemakkelijk de botanische tuinen en de tropische tuin.

U overnacht de laatste 2 nachten Quinta das Vistas of gelijkwaardig en verblijft op basis van Logies & Ontbijt. Deze Quinta, gelegen net boven Funchal, heeft u fantastisch uitzicht, een heerlijke spa en een gastronomisch restaurant. Een perfecte afsluiting van een bijzondere fly drive. Op uw laatste dag keert u terug naar de luchthaven Funchal, waar u de auto kunt inleveren en weer terugvliegt naar Amsterdam.

Funchal
Funchal en met zijn schitterende baai en de bergen in de omgeving is het een van de mooiste steden in Portugal. Funchal werd genoemd naar een kruid dat venkel a??Funchoa?? heet dat men aantrof toen het eiland werd ontdekt; tegenwoordig wordt dit kruid gebruikt om de traditionele venkelsnoepjes te maken rebucados de funchoa, overal op het eiland te verkrijgen. Funchal is schoon, modern en was historisch de belangrijkste haven van Madeira, maar nu is het voornamelijk een bestemming voor cruiseschepen. Er is hier dan ook zo veel te zien en te beleven. U kunt de vele historische kerken rond Funchal bezoeken en hun magnifieke schilderijen en architectuur bewonderen.



Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie
Dag 1 - Dag 3
Canical

Dag 3 - Dag 6
Jardim da Serra

Dag 6 - dag 8
Funchal


Bijzonderheden:


U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Op veel bestemmingen kennen hotels/appartementen geen echte sterrenkwalificatie. Wij geven onze hotels/appartementen standaard 3 sterren maar het kan zijn, dat u verblijft in een hotel/appartement die als 2 of 2,5* gekwalificeerd staat. Het bepalen van sterren is vaak afhankelijk van de faciliteiten. Veel hotel/appartementencomplexen hebben vaak niet meer faciliteiten dan een zwembad, receptie en een bar/restaurant.

Uiteraard voldoen ook deze hotels/appartementen aan onze strenge eisen en wensen aan kwaliteit en service en weten wij zeker, dat onze klanten naar aller tevredenheid hun vakantie hier kunnen vieren.

In sommige steden is het, net als in Nederland, gebruikelijk om betaald te parkeren.



Fly en Drive Quintas van Madeira 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail