Romantisch Madeira Afbeelding Romantisch Madeira
Romantisch Madeira ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Madeira

Romantisch Madeira

***

plane hotel car


8 Dagen


Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.Dag 1: Amsterdam - Funchal - Santo da Serra (25 km)

Bij aankomst op de luchthaven neemt u de huurauto in ontvangst. Na ontvangst van de auto rijdt u allereerst langs de kust naar Machico, een typisch vissersdorp en de vroegere hoofdstad van Madeira. U kunt doorrijden tot het meest oostelijke punt, Ponta De Sao Lourenco, waar u een soort maanlandschap kunt aanschouwen. Na uw bezoek aan Ponta De Sao Lourenco rijdt u via Machico door de mimosabossen naar Santo da Serra.

Dag 2: Santo da Serra

Vanuit Santo da Serra kunt u een prachtige tocht maken naar Ribeiro Frio. Onderweg kunt u een stop maken bij het plaatsje Poiso. Vanaf hier kunt u een spectaculaire wandeling maken naar Pico de Arieiro, een van de hoogste bergtoppen van Madeira (1.818m). De route gaat verder langs het magische en betoverende Laurissilva woud en Ribeiro Frio. In Ribeiro Frio is het beslist de moeite waard, een bezoek te brengen aan de forellenkwekerijen. Vanaf het dorp kunt u ook een wandeling maken naar een schitterende belvedere. Vanaf Ribeiro Frio kunt u verder rijden naar Faial aan de kust. Of u kunt terugrijden via Poiso naar Portela en nog iets doorrijden naar Machico aan de kust. In dit dorp arriveerden in de 15e eeuw de eerste ontdekkingsreizigers op Madeira.

Dag 3: Santo da Serra - Sao Vicente (35 km)

U rijdt vandaag via Portela, een uitzichtpunt over Porto da Cruz en de noordkust, Faial naar Santana. Santana is het koudste dorp van het eiland. Het ligt niet alleen erg noordelijk, maar wordt ook omringd door de hoogste bergen van Madeira, zoals de Pico Ruivo, de Pico das Torres, de Pico do Gato en de Pico Grande. In deze omgeving ziet u ook veel typische Madeira huisjes met rietendaken in de kleuren wit, rood en blauw. Vanuit Santana rijdt u door naar Queimadas, een natuurpark vanwaar u schitterende wandelingen kunt maken naar onder andere de Caldeirao Verde. U kunt ook doorrijden naar Achada do Teixeira, waar u de auto kunt parkeren en de Pico Ruivo (hoogste top 1.861 m) kunt beklimmen (ongeveer een uur heen en een uur terug). Daarna volgt u de noordkust naar Sao Jorge, Arco de Sao Jorge naar Sao Vicente.

Dag 4: Sao Vicente

Vandaag kunt u de omgeving van Sao Vicente verkennen. Een schilderachtig en pittoresk plaatsje dat bekend is vanwege haar oude lavatunnels. U kunt hier de grotten van Sao Vicente bezoeken, alsmede de botanische tuin en de kapel. Vanuit Sao Vincente kunt u ook het vruchtbare noorden van het eiland met haar watervallen en adembenemende uitzichten verkennen. Rij bijvoorbeeld naar het authentieke Porto Moniz waar u een duik kunt nemen in de door lave gevormde natuurlijke zwembaden in zee.

Dag 5: Sao Vicente - Estreito da Calheta (20 km)

Langs de noordkust bereikt u allereerst Porto Moniz met bekende natuurlijke zwembaden. Als u langs de oude weg rijdt, passeert u een aantal watervallen! Via de hoogvlakte Paul da Serra bereikt u uw overnachtingshotel Quinta das Vinhas (of gelijkwaardig), gelegen aan de zuidkust.

Dag 6: Estreito da Calheta

Vandaag kunt u er voor kiezen om eens lekker te ontspannen aan het zwembad van uw accommodatie of u kunt de omgeving verkennen. Op een paar kilometers afstand van Ponta do Sol bevinden zich twee kleine vissersplaatsjes die u kunt bezoeken: Jardim do Mar en Paul do Mar. Ook kunt u een uitstapje maken naar Ribeira Brava en Camara de Lobos.

Dag 7: Estreito da Calheta - Funchal (30 km)

Neem vooral de oude weg naar Funchal via Ponta do Sol, Ribeira Brava en Camara de Lobos om zo optimaal mogelijk te genieten van het fraaie landschap en vergezichten. Onderweg ziet u veel bananenplantages en wijngaarden. In Funchal wacht de oude binnenstad met vele winkels, terrasjes, bars en restaurants op u!

Dag 8: Funchal - Amsterdam

Vandaag levert u de auto in en vliegt u terug naar Nederland of u verlengt uw reis in een van de accommodaties op Madeira.Vluchten
U vliegt naar Funchal Airport (FNC)
U vliegt terug vanuit Funchal Airport (FNC)


Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small
 • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van 7,5 miljoen euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie
Dag tot dag

Dag 1: Amsterdam - Funchal - Santo da Serra (25 km)
Dag 2: Santo da Serra
Dag 3: Santo da Serra - Sao Vicente (35 km)
Dag 4: Sao Vicente
Dag 5: Sao Vicente - Estreito da Calheta (20 km)
Dag 6: Estreito da Calheta
Dag 7: Estreito da Calheta - Funchal (30 km)
Dag 8: Funchal - Amsterdam

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Romantisch Madeira 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail