Fly en Drive Op en Top Madeira Afbeelding Fly en Drive Op en Top Madeira
Fly en Drive Op en Top Madeira ***
Bestemming: Rondreizen Portugal - Fly Drive Madeira

Fly en Drive Op en Top Madeira

***

plane hotel car


8 Dagen

8 dagen / 7 nachten - inclusief vlucht, accommodatie o.b.v. logies en 5x ontbijt en All-in autohuur (0 eigen risico).




Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Funchal - Santo da Serra, ca 25 km

Bij aankomst op de luchthaven neemt u de auto in ontvangst. U rijdt langs de kust naar het bergdorp Santo da Serra waar u twee nachten verblijft. Santo da Serra bevindt zich in een bijzonder mooie omgeving. Midden in het bos geniet u van de zuivere berglucht, de ongerepte natuur en komt u helemaal tot rust. In het natuurpark van Quinta do Santo da Serra kunt u een eerste indruk opdoen van de flora en fauna van uw vakantiebestemming.

Dag 2: Santo da Serra

Vanuit Santo da Serra kunt u een fraaie tocht maken naar Ribeiro Frio. Ribeiro Frio betekend koude rivier en is bekend om zijn forellenkwekerijen. Vergeet niet onderweg een stop te maken bij Pico do Areiro, de op twee na hoogste berg van Madeira. U passeert het magische bos Laurissilva. In Ribeiro kunt u een interessante wandeling maken van ongeveer een uur. Onderweg komt u verschillende soorten laurierbomen tegen en met een beetje geluk een van de zeldzame vogels, zoals de tocazduif of het vuurgoudhaantje. Een andere excursiemogelijkheid is Machico, de oude hoofdstad van Madeira. Hier kunt u het oude fort bezichtigen dat gebouwd is ter verdediging tegen de vele piratenaanvallen die de bewoners trotseerden in het verleden.

Dag 3: Santo da Serra - Boaventura/Ponta Delgada, ca 44 km

Vandaag maakt u een fraaie rit langs de dorpjes Faial en Santana naar Arco de Sao Jorge en Ponta Delgada. Santana is het koudste dorp van het eiland en staat vooral bekend om de typische Madeira huisjes met rietendaken die tot aan de grond reiken. Het ligt niet alleen erg noordelijk, het wordt ook omringd door de hoogste bergen van Madeira: de Pico Ruivo, de Pico das Torres, de Pico do Gato en de Pico Grande, alle rond de 2000 meter. Op het terras van Quinta do Furao zit u hoog boven zee en geniet u bij helder weer van een werkelijk spectaculair uitzicht op zee, het klif en watervallen die zich uit vanuit de groen begroeide rotsen in de diepte storten.

Dag 4: Boaventura/Ponta Delgada

Boaventura en Ponta Delgada vormen een uitstekende uitvalsbasis om de noordkust verder te verkennen. Een mogelijkheid is een bezoek aan de vulcanische grotten van Sao Vicente. Deze grotten werden gevormd door de lava zich door deze kanalen een weg naar buiten baande. Vervolg uw weg naar Porto Moniz. De oude kustweg is een attractie op zichzelf, vooral het gedeelte tussen Sao Vincente en Porto Moniz, waar de watervallen die langs de steile rotsen naar beneden komen voor een douche en gratis wasbeurt voor uw auto zorgen. Porto Moniz zelf is vooral bekend om de grote natuurlijke zwembaden. Beschut achter de lavarotsen ligt u in het door de zon verwarmde water en kijkt u uit over de woeste branding. Vanaf de zwembaden wandelt u zo langs de promenade naar de kleine haven of strekt u lekker neer op een van de vele terrassen met uitzicht op de Atlantische oceaan.

Dag 5: Boaventura/Ponta Delgada - Ponta do Sol, ca 28 km

Via de hoogvlakte Paul da Serra bereikt u uw overnachtingshotel in Ponta do Sol, gelegen aan de zuidkust, waar u 2 nachten verblijft. Paul da Serra ligt op 1500 meter en strekt zich uit tot het Encumeada uitzichtspunt vanaf waar u zowel de noord- als de zuidkust van Madeira kunt zien. Vanaf daar daalt u af naar de zonverwende zuidkust van Madeira.

Dag 6: Ponta do Sol

Ponta do Sol betekent zonnepunt en is dan ook een van de zonnigste plaatsen op het eiland. Op hete zomerdagen kunt u een verfrissende duik in zee nemen aan het kleine keienstrand van het dorp. De nieuwe bar tegenover het strand is een populaire plek voor een drankje bij locals en toeristen. Vlakbij Ponta do Sol liggen twee visserdorpjes die de moeite van een bezoek waard zijn: Paul do Mar en Jardim do Mar. Beiden plaatsen zijn ook populair bij surfers. In 2001 vond hier het wereldkampionschap surfen plaats. Uiteraard vind u in deze vissersplaatsen kleine restaurants die verse locale visspecialiteiten serveren.

Dag 7: Ponta do Sol - Funchal, ca 30 km

Neem vooral de oude weg naar Funchal via Ponta do Sol, Ribeira Brava en Camara de Lobos om zo optimaal mogelijk te genieten van het fraaie landschap en vergezichten. Onderweg ziet u veel bananenplantages en wijngaarden. Het centrum van Camara do Lobos heeft in de afgelopen jaren een opknapbeurt ondergaan en is nu voor de bevolking van Funchal een populaire plaats om uit te gaan in het weekend. Ook vindt u hier veel autentieke restaurants die Espetata, vlees aan het spit, serveren. De spit wordt aan een haak boven tafel opgehangen en het is de sport om de vleesstukken niet te laten vallen wanneer je er een stuk van aftrekt. Camara de Lobos heeft naast een prachtige baai, die u prachtig kunt zien vanaf de berg Pico da Torre, bezienswaardigheden zoals Curral das Freiras, Boca diados, Boca da Corrida en Cabo Girao, de op een na hoogste rots in de wereld, waar u wederom een panoramisch uitzicht staat te wachten. Absoluut geweldig...

In Funchal wacht de oude binnenstad met vele winkels, terrasjes, bars en restaurants waar u een nacht verblijft. Funchal is de levendige hoofdstad van het eiland Madeira. Het oude centrum, de Zona Velha is een wirwar van kleine straatjes waar ook het Museu de Arte Sacra is gevestigd. Ook de Mercado dos Lavradores loont de moeite. In deze drie verdiepingen tellende markthal zijn alle ambachten vertegenwoordigd, inclusief een enorm aanbod aan tropisch fruit. En in Funchal zijn er plaatsen genoeg waar je de Madeirawijn kan proeven.

Dag 8: Funchal

U rijdt naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.



Locatie


Vluchten
U vliegt naar Funchal Airport (FNC)
U vliegt terug vanuit Funchal Airport (FNC)


Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels
  • Verzorging: logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small
  • Als u een optie-boeking nu plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto


Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • WA-dekking van 7,5 miljoen euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Dag tot dag

Dag 1: Funchal - Santo da Serra, ca 25 km
Dag 2: Santo da Serra
Dag 3: Santo da Serra - Boaventura/Ponta Delgada, ca 44 km
Dag 4: Boaventura/Ponta Delgada
Dag 5: Boaventura/Ponta Delgada - Ponta do Sol, ca 28 km
Dag 6: Ponta do Sol
Dag 7: Ponta do Sol - Funchal, ca 30 km
Dag 8: Funchal

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.Beschikbaarheid
Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Fly en Drive Op en Top Madeira 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail